Re-branding

Een rebranding is vergelijkbaar met branding, maar dan met een bestaande basis. In plaats van vanaf nul te beginnen, kijken we naar wat er al is en wat een update nodig heeft. Of je nu een overname hebt gedaan of door andere organisatorische veranderingen gaat, een rebranding kan essentieel zijn om je merk actueel en relevant te houden. Of het nu gaat om strategie, ontwerp, online aanwezigheid, of film & animatie – wij staan voor je klaar.

Interesse? Neem contact met ons op

Bij Anivation Marketing houden wij persoonlijk contact. Daarom willen we graag onze diensten aan jou toelichten middels een persoonlijk gesprek. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om direct een meeting met Tim en Bryan in te plannen. Kostenloos en 100% vrijblijvend!
Plan direct een meeting

Wat is rebranding?

Rebranding betekent het vernieuwen van een bestaande merkidentiteit. Dit kan variëren van subtiele aanpassingen in het logo en de huisstijl tot een volledige herpositionering van het merk. Denk aan de evolutie van logo’s zoals die van Shell of Douwe Egberts. Deze merken hebben hun visuele identiteit door de jaren heen vaak aangepast, maar zijn altijd herkenbaar gebleven. Rebranding kan ook ontstaan door een nieuwe positionering, zoals bij BP (van British Petroleum naar Beyond Petroleum met een nieuw zonnig logo) of McDonald's (van rood/geel naar groen/geel met nieuwe verpakkingen).

Waarom rebranding?

De tijd verandert en je merk moet meegaan met deze veranderingen. Een rebranding kan helpen om je merk relevant te houden en nieuwe doelgroepen aan te spreken. Misschien ondergaat je bedrijf een bijzondere verandering, zoals een nieuwe visie, fusie, of samenwerking. In zulke gevallen wil je mogelijk je merkidentiteit vernieuwen zonder volledig afstand te doen van het verleden. Dit is waar een rebranding van pas komt.

Wanneer is een rebranding noodzakelijk?

Rebranding is niet hetzelfde als het creëren van een compleet nieuw logo. Het gaat om het moderniseren van je bestaande merkidentiteit zodat deze aansluit bij de huidige markt en je bedrijfsdoelen. De grootste en meest onverstoorbare merken, zoals Adidas en Apple, blijven altijd in ontwikkeling. Hun logo's en huisstijlen staan nooit stil. Een rebranding zorgt ervoor dat je merk representatief blijft en klaar is voor de toekomst.

Jouw huisstijl vernieuwen?

Als je merkt dat je bedrijf of de markt waarin je opereert aan verandering onderhevig is, dan kan een rebranding een uitstekende oplossing zijn. Misschien is je doelgroep veranderd, of wil je je merk een nieuwe uitstraling geven zonder de kernwaarden los te laten. Een vernieuwde stijl met dezelfde identiteit kan precies zijn wat je nodig hebt om je merk nieuw leven in te blazen.

De voordelen van rebranding

Blijf representatief: Zorg ervoor dat je merk een moderne en frisse uitstraling heeft.

  • Blijf representatief: Zorg ervoor dat je merk een moderne en frisse uitstraling heeft.
  • Klaar voor de toekomst: Een rebranding bereidt je merk voor op de komende jaren.
  • Herkenbaar maar vernieuwd: Toon je merk weer als nieuw aan klanten, collega's en vrienden.

Meer Informatie over rebranding?

Overweeg je een rebranding of wil je meer informatie? Neem gerust contact met Lievay op. Vele sterke merken gingen je voor en kozen voor een opfrisbeurt. Sluit je aan bij Anivation marketing en zorg dat jouw merk blijft opvallen in een snel groeiende markt.

Blijf vooruitstrevend met een moderne, frisse look die de kern van je merk behoudt maar je stijl meebeweegt met de tijd. Je merk is klaar voor de toekomst met een rebranding die aansluit bij de nieuwe uitdagingen en kansen van vandaag.

Al onze specialisaties

Al jouw wensen, bij ons in huis geregeld. Door ons dynamisch team kunnen we jou op ieder vlak helpen met alle wensen, van fotografie tot complexe maatwerk API koppelingen. Jij verzint het, wij maken het.

Advertising

  • SEO (search engine optimization)
  • Facebook ads
  • Google Ads

Website

  • Webshop
  • Website laten maken

Content Creatie

  • Social media management
  • Videografie
  • Fotografie